Previous Next

Награждаване на участниците

   На 30.10.2017 г. се проведе поредното предизвикателство от поредицата такива, посветено на 25-тата годишнина на IV ОУ „Св. Св. Козма и Дамян“ гр.Сандански.

   Под мотото „Обичам българската музика“ се сътоя конкурсът за българска фолклорна песен, в която взеха участие ученици от първи до седми клас, които се състезаваха в две възрастови групи – от първи до четвърти клас  и от пети до седми клас.

   Всички участници получиха грамоти за участие, а журито награди със специални грамоти няколко участници, които се отличиха със солово изпълнение , хореография, сценично поведение и цялостно изпълнение.

   Особено впечатление на жури и публика направиха първокласниците Божидар Божинов, който грабна наградата за цялостно изпълнение за песента „Цъфнало цвете шарено“, и перлата на конкурса Ивайла Влахова с песента „Мой роден край“ , чието изпълнение бе оценено и от жури и от публика заради сложната орнаментика на песента.

   Вече втора седмица как е отшумал конкурсът, но по коридорите на училището все още се чуват отделни фрагменти от обичаните български народни песни.